Menu

The Tree Hotel

Vill du känna på hur det känns att leva i trädtopparna och blicka ut över naturen som en örn på spaning? Då kan du besöka Tree Hotel med sina många roliga och underliga stugor som svävar ovanför marken. Det är ett av många udda hotell i Sverige. Hotellet ligger vid Lule älv i Harads och är omhuldad av ren natur och sköna upplevelser. Stugorna som kommer i olika utformning, är belägna ca 4-6 meter över marken och du kan antingen nå dem via trappor eller tillverkade ”hissar”.

Vad kan passa bättre i semestertider när du vill se hela Sverige? Ta ett flyg mellan Stockholm och Halmstad, se västkusten och fortsätt sedan upp till de norra delarna av vårt avlånga land.

Stugor i Tree Hotel

De stugor som finns att sova i har olika namn. Bird’s Nest är den ena som är precis som det låter. Den liknar till större delen ett spretigt fågelbo högst uppe i trädkronan, full av kvistar och löv. Du klättrar upp för en stege för att komma in. Dock är det betydligt finare på insidan än på utsidan. Stugan har både sovrum, dusch och toalett (hur det nu har gått att anlägga) och det finns även fönster som dock är ganska osynliga från marken, då de är gömda av alla kvistar så att andra dårfinkar inte ser in.

En annan stuga som är tillgänglig för gäster, är UFO. Stugan ser ut som ett flygande tefat och nås med en infällbar stege från marken. Ett perfekt semesterminne för den som är sci-fi-begeistrad och vill titta på norrskenet under sin vistelse. Lev som en tvättäkta marsmänniska!

Ett betydligt modernare alternativ till det spretiga fågelboet och det runda UFO, är den rektangulära och minimalistiska stugan som ser ut som en glaskub. Den heter kort och gott The Cabin och sitter uppe i träden på en slutning med utsikt över älven. Här har du verkligen en känsla av att du svävar ovan mark, eftersom stugan står ut ordentligt och har endast luft under golvet. Man kommer upp till stugporten genom en brygga som går mellan träden.

Mirrorcube är den kvadratformade glaskuben som består enbart av glas. Med andra ord känner du dig som inhyst i en isbit när du bor där. Kuben nås via trappor och du kan sedan blicka ut åt alla håll och kanter, tack vare glaset. Se på älgarna när de vandrar nedanför i höstdunklet eller kika på en björn som letar blåbär under sommaren. Glaset är dock reflekterande sådant så att du kan titta ut men ingen kan titta in.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity