Menu

Hotell Knaust i Sundsvall

Sundsvall är en av Norrlands största städer och hit reser många för att uppleva både stadsliv och storslagen natur. Ett hotell som många väljer att stanna på under sin vistelse i Sundsvall är Hotell Knaust, som är en kronjuvel i Sundsvalls historia med många berättelser att förtälja. Hotellet grundades år 1891 av Adolf Fredrik Knaust efter att hans tidigare hotell brunnit upp i den stora Sundsvallsbranden. Detta anrika hotell finns kvar än idag och här möts gammal arkitektur med modern bekvämlighet. Hotellet består av 141 hotellrum som alla är stilfullt inredda och rökfria. Du kan välja att bo i ett standardrum eller lyxa till det med ett deluxe rum eller kanske till och med en svit. För familjen finns även ett familjerum med två barnrum, perfekt för dig som reser med barn. Dessutom finns det 10 stycken konferensrum och utöver detta finns även en trevlig lobbybar, en spegelsal och en klassisk engelsk pub.

Boken som varje Sundsvallsbo borde läsa

 

Det har skrivits en bok om hotellet av Nils-Johan Tjärnlund där han grundligt går igenom hotellets speciella historia. När man läser boken förstår man varför hotellet har en så viktig plats i Sundsvalls hjärta. Boken kommer även med många bilder och man får bland annat se den berömda trappan som majestätiskt breder ut sig och hälsar gästerna välkomna. Det är efter denna trappa som boken fått sitt namn , ”Vi ses på Knaust – vid trappan!” Många berättelser utspelar sig kring denna trappa, till exempel sägs det att det gick en häst upp för trapporna under hotellets storhetstid i början av 1900-talet. Detta är ett påstående som har iscensatts efteråt för att se om det verkligen kunde vara möjligt, vilket det har visat sig vara. En person som kom att spela stor roll för hotellet var sonen till grundaren, Oscar Knaust. Han blev en mycket mytomspunnen och känd person tack vare sina matprogram i radio och tv. Det sägs att han var så känd att det räckte med att skriva ”Oscar, Sverige” på ett brev för att det skulle nå fram. Hotellet fick besök av många kända människor, en av dem var Thailands kung, Chulalonkorn från Siam som övernattade på hotellet 1897.

Att arbeta på ett hotell

Att driva ett hotell kräver mycket arbete och resurser. Hotell Knaust lades tyvärr ned år 1978 och efter denna tid huserade andra företag i lokalerna. Men hotellet skulle komma att återuppstå igen och tack vare en omfattande renovering stod hotellet klart igen år 2002, då som Elite Hotel Knaust. Idag är hotellet ett populärt stopp för den som väljer att stanna i Sundsvall några nätter. Hotellet är en utmärkt arbetsplats för den som vill jobba på ett klassiskt hotell med historia som andas genom väggarna. Här kan man välja bland många olika jobb, det går att arbeta i restaurangen eller i en av barerna för den som är intresserade av mat och dryck. Är service din stora passion så kan du arbeta i receptionen och hjälpa till med att checka in och ut hotellets alla gäster. Utöver detta finns självklart många andra jobb som hör till ett hotell. På netjobs.com kan du se alla lediga tjänster inom hotellbranschen, kanske finns ditt nästa drömjobb där.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity