Menu

Misstagen du gör när du ska boka hotell

Att boka hotell är väl hur enkelt som helst? Ja förvisso. Att boka hotell är inte speciellt svårt, men det finns en hel del misstag som du kan göra på vägen och som kan bli avgörande för hur bra upplevelse som du kommer att få.

 

Datumen är viktigare än du tror

Det är lätt att man stirrar sig blind på datumen när man ska boka hotell, men det är minst lika viktigt att ha koll på klockslaget och om det t.ex. är olika tidszoner som man måste anpassa sig efter. Ibland kan det vara så att du reser ett datum, men landar dagen efter. Det är naturligtvis inte roligt om du då behöver betala för ett hotellrum som du inte ens har haft användning för bara för att du enbart gått efter datumet.

Våga ha önskemål – men räkna inte med att de uppfylls

På många bokningssajter kan du skriva in om du har några specifika önskemål. Det kan t.ex. vara så att du vill ha ett hotellrum med havsutsikt för att på bästa sätt kunna fira en bra affär med https://www.nabo.se/, fastighetsförvaltningen som hjälper din bostadsrättsförening. Skriv ner dina önskemål, men var också beredd på att det inte finns någon garanti för att de kan bli uppfyllda. Ring hotellet innan ankomst och hör dig för så blir du inte överraskad.

Välj hotell med omsorg

Boka inte för snabbt och fastna inte på hotellets namn. Allt för många tittar bara på vad hotellet heter och glömmer bort annan viktig information, t.ex. hur området ser ut eller hur långt ifrån flygplatsen det ligger. Det är inte ovanligt att det kan stå beskrivningar som ”i hjärtat av staden”, men vilken stad är det då som hotellet talar om? Google Maps är en bra funktion för att mäta avstånd online.

Titta på tidigare gästers bilder

Hotellen har jobbat hårt för att få till de rätta bilderna att presentera för dig som gäst. De har använt sig av en proffsfotograf och bara tagit bilder ur de bästa vinklarna och på de bästa rummen. Det här kan väldigt lätt vilseleda dig och få dig att boka ett hotell utifrån bilderna de har valt att visa. Det finns sajter som du kan använda dig av för att se mer korrekta bilder på hotellet och hotellområdet, t.ex. från andra privatpersoner.

Jämför

Se till att du lägger ner ordentligt med tid på att jämföra priserna innan du bokar. Att bara använda en eller två sajter kan få dig att förlora onödigt mycket pengar. Det finns hemsidor som gör allt arbete åt dig och där du endast behöver skriva in namnet på hotellet som du är intresserad av. Här kan du även se om du hittar några specifika erbjudanden eller rabatter.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity