Menu

Claridge’s

Lyxhotell finns det gott om runt om i världen. Många av dem har ett överdåd av fantastiska funktioner och bekvämligheter medan andra riktar in sig på service av världsklass. Få hotell har dock samma tyngd i internationella hotellsammanhang som Claridge’s i London. Med sina långa historia som ett av världens allra mest prominenta hotell har det sett till att skaffa sig ett rykte som nummer ett i Europa. Hit kommer såväl filmstjärnor som presidenter och diplomater för att ha konferenser eller sova över under sina besök i den engelska huvudstaden. Med en över 200 år lång historia kan Claridge´s sannerligen göra anspråk på att vara ett anrikt hotell.

Det var nämligen 1812 som Claridge’s för första gången såg dagens ljus. Då hette det dock inte Claridge’s – utan Mivart’s Hotel. Platsen var dock densamma som idag: det exklusiva området Mayfair i centrala London. Snart hade Mivart’s Hotel fått rykte om sig att möta höga krav på komfort och det ledde till att allt fler valde att bege sig hit under sitt besök i huvudstaden. 1898 skedde en omvälvande erfarenhet för hotellet när dess förra lokaler revs och ersattes med nybyggda på samma plats. Det är dessa lokaler som dagens gäster vistas i när de besöker Claridge’s.

En av anledningarna till att Claridge’s har blivit så mytomspunnet är att det har varit hem åt så många prominenta gäster genom åren. Här finns exempelvis den legendariska premiärministern Winston Churchill. När han var mitt uppe i en flytt under de turbulenta åren vid andra världskrigets slut beslöt han sig på att skaffa sig ett rum på Claridge’s. Även modernare kändisar som Mick Jagger och Brad Pitt har varit tydliga med att de uppskattar hotellets servicevänliga inställning.

För privatpersonen kan det kännas saftigt att boka ett rum på hotellet. Det kostar nämligen minst 5 000 kronor per natt att få möjlighet att bo på Claridge’s – och om du planerar ett större evenemang innebär det att du behöver en rejäl budget. Däremot kan billigare hotell vara ett utmärkt sätt att arrangera konferenser och teambuilding med jobbet. Då kan du också passa på att trycka upp tröjor eller t-shirtar hos medtryck.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity