Menu

Hotell Ett Hem i Stockholm

 

Etta av den svenska huvudstadens mest unika hotell är hotell Ett Hem. Det är ett litet hotell i Lärkstaden på Östermalm, med bara tolv rum. Priset är därefter och du får vara beredd att betala flera tusen per natt för att bo där, men då får du också en unik hotellupplevelse. Hotellet är inrymt i vad som en gång var en privatägd bostad med fantastisk exteriör med 1910 – tals-arkitektur. Internt är hotellet inrett av stjärndesignern Ilse Crawford med en blandning av skandinavisk design, konst och noga utvalda antikviteter. Varje rum är unikt
Perfect room service, och Hotell Ett Hem är mer en konceptuell upplevelse än bara en sovplats.

Hotellet specialiserar sig utöver den fantastiska inredningen på att erbjuda sina gäster en service i högklass. Det här är ett väldigt familjärt hotell där personalen verkligen gör sitt bästa för att de som bor där ska trivas.

Hotellet har fem olika typer av rum: dubbelrum, dubbelrum deluxe, juniorsvit, svit och en mindre lägenhet. Alla rum är utrustade med en egen iPad, ett ljudsystem från Sonos, TV, badrock och tofflor samt böcker och olika internationella magasin. Här finns alltså allt för att du ska kunna trivas riktigt bra och egentligen inte vilja lämna rummet alls.

För den som ändå väljer att lämna rummet, men inte hotellet, finns gott om möjligheter att sysselsätta sig ändå. Det finns ett litet spa, ett gym med möjlighet att beställa dit en personlig tränare för den som vill komma i form på semestern, och det finns också en restaurang/vinbar. Restaurangen har ingen färdig meny utan dagens rätter bestäms på morgonen utifrån vilka färska ingredienser som finns tillgängliga. Under årets varmare månader finns också en privat trädgård där man kan sitta och ta det lugnt med en drink i handen och insupa atmosfären.

För den som vill ta med känslan av Ett Hem hem till sig själv rekommenderas att låta en målare Stockholm måla väggarna i lugna jordtoner, och att låta inredningen ha sin grund i en art deco-filosofi där så mycket som möjligt köps in från utvalda antikhandlare kombinerat med enstaka moderna och särskilt utvalda inslag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity