Menu

InterContinental Carlton Cannes

Vackert beläget vid strandpromenaden i Cannes ligger det stora lyxhotellet InterContinental Carlton. Längst den franska rivieran finns många imponerande byggnader att upptäcka och detta hotell är ett av dem. Om du behöver någonstans att bo i södra Frankrike kan du boka in dig på något av hotellets 343 rum. Under september lär det dock vara fullbokat eftersom den prestigefyllda filmfestivalen går av stapeln då, bara några hundra meter bort. Det är populärt bland filmfestivalens besökare att boka in sig just på InternContinental Carlton eftersom upplevelsen sägs vara något utöver det vanliga.

Kändisar på hotellet

Om du ändå har lyckats boka ett rum under september kan du nästan räkna med att få se många kändisar. Filmfestivalen lockar till sig både skådespelare, manusförfattare och andra människor i branschen som alla behöver någonstans att bo. filmproducenten Franois Ozon skildrar starka kvinnor och har fått stora framgångar på filmfestivaler runtom i världen, bland annat i Cannes. Om du vill se hur InterContinental Carlton ser ut både in- och utvändigt kan du titta på Elton Johns musikvideo till hitlåten ”I’m still standing”. Den spelades in på hotellet och visar bland annat utsidan och den stora entrén med sin storslagna kristallkrona hängandes i taket.

Köp juveler på hotellet

Att InterContinental Carlton är ett lyxhotell är märkbart på flera sätt. Förutom de vackert inredda rummen, de inbjudande restaurangerna och den härliga trädgården finns även en välutrustad smyckebutik på hotellet. Om du har glömt dina diamanter och rubiner hemma behöver du inte känna dig naken särskilt länge, det går nämligen att shoppa nya ädelstenar där du bor. Dock verkar det onekligen vara en risk att ha en juvelerare på dessa marker. Vid två uppmärksammade tillfällen har butiken blivit utsatt för rån och vid senaste försöket i juli 2013 kom tjuven undan med 137 miljoner. Fortfarande har ingen tillfångatagits för stölden.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity